Te Gek!? herhaalt campagne 'Psychose ontwikkeld'

Vanaf 15 maart 2020 zal de organisatie Te Gek!? 'psychose' opnieuw in de kijker plaatsen. Dit onder meer via de documentaire Gek en Geniaal en de muziektheatertournee Nerveuze vrouwen.

Documentaire 'GEK EN GENIAAL'

In Gek en geniaal maken we kennis met vier psychosegevoelige mensen. Allemaal gaan ze de uitdaging aan om samen met een gerenommeerde kunstenaar of artiest een kunstwerk te maken. Ze geven ons een inkijk in hun persoonlijke leefwereld door hun psychotische ervaringen via kunst te verbeelden. Zo gunnen ze ons een blik in hun leven, hun hoofd en hun ziel, waardoor we de kans krijgen hun psychose beter te begrijpen. Het gaat meer bepaald om Bert (werkt samen met Lieve Blancquaert), Florian (werkt samen met Lize Spit), Frank (werkt samen met Luc Tuymans) en Yammie (werkt samen met Raf Walschaerts). De kunstenaars reiken deze kwetsbare mensen de hand door samen met hen heel uiteenlopende kunst te maken: fotografie, collage, schilderkunst, muziek. We volgen deze duo’s tijdens hun unieke kunst-project op de grens tussen creativiteit en psychische kwetsbaarheid. Gek en Geniaal is een samenwerking van Canvas en productiehuis De Chinezen met de organisatie Te Gek!? naar een concept van Sven unik-id. Uitzending op zondag 15 maart 2020 om 22u op Canvas en op VRT NU te bekijken van 16 maart tot 16 mei 2020.

Muziektheatertournee NERVEUZE VROUWEN 

Herneming van de succesvolle tournee van 2017 met Ella Leyers, Tine Reymer, Eva De Roovere en Inge Paulussen in een regie van Els Dottermans. Van 19 maart tot 14 mei 2020 in de cultuurcentra van Vlaanderen.

Teksten door Gerda Dendooven en Hugo Matthysen. Muzikale begeleiding door De Laatste Showband.

Meer info en speellijst vind je op de website van Te Gek!?.

Samenwerking en info

Psychose Ontwikkeld is een samenwerking van Te Gek!? met psychosenet.be en unik-id.

De campagnenaam Psychose Ontwikkeld is geïnspireerd op het boek en de docu Ingewikkeld, dat het verhaal vertelt over het leven van Sven unik-id.

Voor alle info over psychose: www.psychosenet.be