gezondheid

Gratis app Coronalert kreeg een update

'De afgelopen weken hebben we ervoor gezorgd dat deze applicatie gebruiksvriendelijker is en technisch verbeterd is. Meer dan 2,8 miljoen mensen hebben de app al gedownload. Door de versoepelingen zal de app belangrijk blijven omdat het aantal (anonieme) contacten zal toenemen door bv reizen in de zomer, festivals en andere evenementen, meer mogelijkheden in de horeca en bij het winkelen,… . Elk nauw contact is een risico. Coronalert helpt om dit op te volgen.’, zegt Karine Moykens, voorzitter van het Interfederal Testing & Tracing Committee en secretaris-generaal van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

De app kan:
  • je waarschuwen als je in nauw contact bent geweest met iemand die positief testte op het coronavirus. Dit gebeurt anoniem. Je weet dus niet met wie, waar en wanneer.
  • je adviseren over wat je moet doen om jezelf en anderen te beschermen.
  • andere gebruikers van de app, waarmee je in nauw contact stond, anoniem waarschuwen als je zelf positief zou testen op het coronavirus.
Coronalert vervangt de telefonische contactopsporing niet . De 2 systemen zijn complementair en versterken elkaar. De app werkt via Bluetooth en houdt enkel een lijstje met codes bij. Er wordt geen informatie over je locatie opgeslagen of doorgegeven. 
 
Coronalert werd vorig jaar gelanceerd om, samen met de manuele contactopsporing, corona te bedwingen. De app werd ondertussen bijna 2,8 miljoen keer gedownload, dat is ongeveer één derde van het totaal aantal smartphones in België. 
 
Op www.coronalert.be vind je meer informatie en kun je de app downloaden.